Een toonaangevende consumentenwaakhond peilde een aantal gemiddelde Britse huishoudens naar autonavigatie kopen die momenteel op de markt is.

Elk gezin kreeg vier basismetingen om het gps-apparaat te evalueren.

1) Hoe nauwkeurig is de bestemmingsinformatie?

2) De snelheid waarmee omleiding plaatsvindt als er een fout wordt gemaakt.

3) Hoe werkte het in het gebied waar het werd gebouwd?

4) Hoe gemakkelijk het was om te gebruiken

De markt wordt overspoeld met verschillende bedrijven die draagbare autonavigatie kopen-systemen maken, maar de topspelers die momenteel de markt domineren zijn Tom Tom en Garmin, maar er zijn ook een paar andere bedrijven die goede producten aanbieden.

Tom Tom behaalde de eerste plaats en Garmin behaalde de tweede plaats.

Als u voor het eerst een auto-gps-systeem koopt, kan dit erg verwarrend zijn en moet u nadenken over wat u nog meer van uw apparaat wilt, aangezien veel systemen dezelfde functionaliteit bieden.

Deze beoordeling geeft u een goed basisoverzicht van wat geschikt zou kunnen zijn voor u en uw gezin.

GPS is heel goed te vergelijken, maar u moet het volgende overwegen voordat u koopt:

1. Bij aankoop van een nieuwe auto kunt u kiezen voor ingebouwde GPS. Het voordeel hiervan is dat het niet kan worden gestolen, maar het kan een dure optie zijn. Draagbare GPS’s zijn goed vergelijkbaar en goedkoop, maar kunnen gemakkelijk worden gestolen als ze niet uit het zicht worden gehouden, maar kunnen tussen auto’s worden verplaatst.

2. GPS-apparaten hebben veel vergelijkbare functies. Het kunnen goede aandachtspunten zijn op vakanties of verkeersgegevens van God als je veel rijdt. Voordat u koopt, moet u beslissen wat belangrijk voor u is en waarvoor u het gaat gebruiken. We hebben de belangrijkste voordelen van elk product op een rijtje gezet.

3. Probeer voordat je koopt. Vraag in de winkel of je de gps in je auto mag proberen om te zien of je het prettig vindt en het gemakkelijk kunt bedienen.

4. Vraag de winkelier hoe up-to-date hun kaartsoftware is en hoeveel het zal kosten om toekomstige updates aan te schaffen.

5. Online aankopen zijn waarschijnlijk goedkoper, maar de prijzen kunnen variëren van £ 130 – £ 260. Ga eerst naar de winkel, kijk welke winkel je leuker vindt en koop.

De belangrijkste kenmerken van elk autonavigatiesysteem zijn:

Tekst-naar-spraak – Dit is eigenlijk waar het apparaat commando’s tegen je uitspreekt terwijl je rijdt.

Verkeerswaarschuwingen – Ze geven allemaal waarschuwingen voor aanstaande verkeersvertragingen en bieden alternatieve routes, maar bij slechts enkele zijn levenslange upgrades bij de prijs inbegrepen, dus we raden aan ze aan uw checklist toe te voegen.

Spraakherkenning – Spreek opdrachten uit op uw apparaat zonder te typen.

Snelheidswaarschuwing – Adviseert u om uw snelheid te verminderen wanneer u zich in een snelheidslimietzone bevindt.