Hijama, ook wel bekend als cupping-therapie, is een oude medische behandeling die al eeuwenlang door verschillende culturen over de hele wereld wordt gebruikt. Hoewel het in de eerste plaats als fysiotherapie wordt beschouwd, geloven velen ook dat er een spirituele betekenis is voor de beoefening van hijama.

In de islamitische traditie wordt aangenomen datHijama Amsterdam aanbevolen en beoefend door de profeet Mohammed (vrede zij met hem) als een manier om de fysieke en spirituele gezondheid te bevorderen. De praktijk wordt ook genoemd in de koran, waar het wordt aangeduid als “een uitstekende manier van genezen”.

Veel moslims geloven dat hijama kan helpen om onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen en de energiestroom door het lichaam te verbeteren. Dit kan op zijn beurt helpen om spiritueel welzijn te bevorderen door alle blokkades of negatieve energie te verwijderen die iemands verbinding met God kunnen belemmeren.

Naast zijn spirituele betekenis, wordt aangenomen dat hijama ook tal van voordelen voor de fysieke gezondheid heeft. Het wordt vaak gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder pijn, ontstekingen en problemen met de spijsvertering. Er wordt ook aangenomen dat het het immuunsysteem stimuleert en het algehele welzijn bevordert.

Over het algemeen ligt de spirituele betekenis van hijama in het vermogen om fysieke en spirituele gezondheid te bevorderen. Door onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen en de energiestroom te verbeteren, kan hijama individuen helpen een groter gevoel van welzijn en een sterkere verbinding met God te bereiken.