Je kunt je zelfs afvragen hoe die batterijen werken met elektriciteit zonder zelfs maar kabels te gebruiken om ze aan te sluiten op een stroombron.

Welnu, de batterijen in dit soort fietsen gebruiken echt elektriciteit om ze te laten werken. Ook al bent u niet thuis, u kunt de fietsen toch laten draaien omdat er tijdens het opladen elektriciteit op wordt opgeslagen. Bij het opladen van deze elektrische fietsen is het idee net hetzelfde als bij het opladen van een normale accu. U slaat eigenlijk elektriciteit op in de accu van de 5x ebike aanshahffen voor later gebruik bij het gebruik van de fiets. Wanneer de fiets is ingeschakeld, gebruikt deze de opgeslagen elektriciteit om de motoren te laten draaien zodat u kunt accelereren.

Er kan zich nog steeds een scenario voordoen waarbij de batterijen allemaal leeg raken terwijl u nog midden in de reis zit. Nou, dit scenario is eigenlijk geen probleem meer, hiervoor zijn er pedalen aan de elektrische fiets bevestigd. Ja, je hebt het goed gehoord, de pedalen die aan de elektrische fiets zijn bevestigd, zijn niet alleen bedoeld om te versnellen, maar ook om elektriciteit op te slaan in de batterij. Terwijl je trapt, creëer je eigenlijk energie en deze energie wordt vervolgens omgezet in elektrische energie in de vorm van elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt vervolgens opgeslagen in de accu en wordt opgeladen terwijl u de pedalen van de elektrische fiets gebruikt. Dit kan een goed idee zijn, maar het duurt in werkelijkheid lang voordat u de batterij volledig hebt opgeladen. Maar u kunt de motoren in ieder geval ook buitenshuis gebruiken.