Stand Up Paddleboarding (SUP) is een leuke en lonende activiteit waar mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus van kunnen genieten. Om veilig en plezierig varen te garanderen, is het echter belangrijk om prioriteit te geven aan veiligheid op het water. In deze gids bekijken we enkele essentiële veiligheidstips om in gedachten te houden bij het gebruik van een jobe SUP-board.

Het dragen van een persoonlijk drijfmiddel

Het dragen is een belangrijke veiligheidsmaatregel die bij een ongeval levens kan redden. Zelfs als u een goede zwemmer bent, kunnen onverwachte omstandigheden zoals sterke stroming of plotselinge weersveranderingen het moeilijk maken om terug naar de kust te zwemmen. Zorg ervoor dat het de juiste maat heeft en goed past.

aangelijnd gebruik

Een leash is een veiligheidsvoorziening die aan je enkel en board wordt bevestigd. Het zorgt ervoor dat het board bij je blijft, zelfs als je valt, waardoor je er gemakkelijk weer op kunt staan en het risico dat je je board kwijtraakt wordt verkleind. Gebruik altijd de juiste lengte riem voor je board.

Controleer de weers- en watercondities

Controleer altijd het weer en de watercondities voordat u eropuit trekt. Vermijd uit te gaan in harde wind of woelig water, omdat dit je board moeilijk te besturen kan maken en het risico op een ongeluk kan vergroten. Houd ook rekening met de watertemperatuur en draag geschikte kleding om onderkoeling te voorkomen.

ken je grenzen

Als je begint met een SUP, is het belangrijk om je grenzen te kennen en korte tochten in kalm water te beginnen. Naarmate u meer ervaring en zelfvertrouwen opdoet, kunt u geleidelijk de duur en moeilijkheidsgraad van uitgaan verhogen. Luister altijd naar je lichaam en stop met peddelen als je je moe of ongemakkelijk voelt.

blijf gehydrateerd

Peddelen op een SUP board kan een intense bezigheid zijn die veel energie vraagt. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven door veel water te drinken voor, tijdens en na het rijden. Vermijd alcohol en cafeïne, omdat deze uitdroging kunnen veroorzaken en uw beoordelingsvermogen kunnen aantasten.

opvallend

Draag felle, reflecterende kleding of gebruik een vlag op je board om zichtbaar te zijn voor andere schepen. Vermijd ook roeien in gebieden met veel bootverkeer of slecht zicht.

kennen de wet van het water

Net als bij het rijden op de weg, zijn er regels en voorschriften voor het gebruik van een waterscooter. Maak uzelf vertrouwd met de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot SUP’s, inclusief snelheidslimieten, no-wake-zones en voorrangsregels. Houd ook rekening met andere schepen en roei niet uit hun pad.

een communicatieapparaat dragen

In een noodsituatie is het belangrijk om een manier te hebben om met de buitenwereld te communiceren. Draag een communicatieapparaat zoals een mobiele telefoon, radio of fluitje voor het geval u om hulp moet bellen.

Leer basis EHBO

Ongelukken kunnen gebeuren, zelfs als alle nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen. Als u basis EHBO leert, kunt u snel en effectief reageren als u gewond raakt. Draag een EHBO-doos aan boord en leer basisvaardigheden zoals reanimatie en wondverzorging.