Als we aan een coffeeshop denken, denken de meesten aan een zitgelegenheid, misschien met of zonder drive-in. Hoewel dat misschien waar is, is er ook de koffiekiosk en koffiekar. Hier zijn enkele aandachtspunten voor elk:

Ga zitten (en meng) – het meest voordelig als u van plan bent entertainment en evenementen te houden. Dit zou vaker wel dan niet de full-service coffeeshop zijn. Buiten het puristische koffiehuis dat niets anders dan koffie serveert in slechts een paar vormen, serveren de meeste sit-downs lichte maaltijden tot volledige menu’s, ook wel cafés genoemd. De mix voegt vrijwel een drive-through-venster toe als de ruimte dit toelaat. Een drive-in-venster kan vanwege het gemak maar liefst 20% meer omzet aan uw verkopen toevoegen.

Drive through (stand alone) – meestal lagere opstartkosten, u kunt uw drive through off-site laten bouwen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is voor ongeveer $ 20.000 of minder. Vaak kun je erfpacht krijgen van de eigenaar van een parkeerplaats die al die parkeerplaatsen niet nodig heeft. Overleg zeker met de dienst stedenbouw om er zeker van te zijn dat je dit kunt doen. Het zal hoogstwaarschijnlijk een bepaald aantal vierkante meters aan parkeerruimte nodig hebben voor het parkeren van werknemers en het ‘stapelen’ van voertuigen van klanten. Dit is een mooie manier om te zeggen hoeveel auto’s er in de rij kunnen staan bij uw rit door het raam op uw terrein en toch gemakkelijk in- en uitstromen en nog steeds genoeg ruimte hebben voor de andere huurders op het plein. Houd er rekening mee dat als uw gemeente en/of gezondheidsafdeling geen draagbaar water en riool ter plaatse toestaat, u verplicht bent om sanitair en riool te installeren. Dit kan kostbaar worden, maar als de locatie uitstekend is, zal dit opwegen tegen uw aanloopkosten.

U kunt ook een vrijstaand gebouw vinden dat kan worden omgebouwd tot een drive-in. Benzinestations en enkele voormalige fastfoodrestaurants (zonder eetgedeelte binnen) zijn hier goed voor. Bezoek op het benzinestation uw afdeling stadsplanning en bestemmingsplannen om er zeker van te zijn dat u er een koffierit door kunt maken. Mogelijk hebt u weer een probleem met het stapelen van de auto.

Kiosk – deze zijn geweldig voor winkelcentra, ziekenhuizen, autodealers of waar je geen winkel hebt of nodig hebt. Het is een trede boven de kar (onder) omdat de kiosk eigenlijk een coffeeshop is die vrij gemakkelijk kan worden afgebroken en verplaatst. Ze zijn eigenlijk een geprefabriceerde, mooie groep tellers die allemaal met elkaar zijn verbonden. Het geeft het gevoel van een stand-alone coffeeshop. Veel sieradenwinkels en dergelijke hebben deze in winkelcentra.

Winkelwagen – Dat zegt eigenlijk al genoeg. Een kar kost je ongeveer 8000-12.000 om te laten bouwen. Ze zijn ook meestal te vinden in winkelcentra, autodealers, ziekenhuizen enz. Ze hebben aanzienlijk minder ruimte dan een kiosk, maar zijn een geweldige optie als u in een winkelcentrum of iets dergelijks wilt zijn. Normaal gesproken bent u beperkt tot het serveren van voedsel en bakkerijproducten die voorverpakt zijn.

Het maakt niet uit wat voor soort coffeeshop je besluit te openen, zorg ervoor dat je alles hebt onderzocht en klaar bent om er volledig in ondergedompeld te worden! Het zal veel van je tijd kosten! Succes!